maanantai 12. toukokuuta 2014

Käsi kyynärpäätä myöten paskassa

Ihan tietämättäni oli mulle näin käynyt. Nimittäin sen perkeleen pienen punaisen eli Ka:n kanssa. 
Jos olisin tiennyt, en olisi lyönyt rahaa kiinni mihinkään homepuhdistukseen. Vaan enpä tiennyt, joten turha kai sitä on surra. Rahaa se vain oli eikä kukaan onneksi kuollut.

Tilanne alkoi rullata viime viikolla kun kyöräsin kaaran pahaa aavistamatta tilaamaani huoltoon. Kevein mielin jätin auton sinne saatesanoin ettei ole kiire.
Porhalsin läpi tuulen ja tuiskun julkisia liikennevälineitä käyttäen Ison Kirkon kautta kotiin. Vittu, että oli kylmä. Enpä olisi voinut viime viikolta paskempaa päivää sään puolesta valita tuolle huoltoon toimittamiselle.


Seuraavana päivänä sain puhelinsoiton korjaamolta, jonka aikana minulle selvisi, että olen vuosi sitten ostanut kapallisen paskaa. Halvalla toki, mutta paskaa silti.
Autosta löytyi sellaisia vikoja sellainen määrä, että korjaaminen olisi maksanut PALJON enemmän kuin mitä kyseisestä menopelistä oli maksettu. Ja jos alkaisi korjaamaan, niin kohta repsahtaisi toisesta kohtaa. Kiitin korjaamon isäntää rehellisyydestä, ihan aidosti.
Mikäs siinä, kilvet katsastuskonttorille ja kaara Kuusakoskelle. Siitä ilosta ei sentään tarvitse mitään maksaa kun lähettää autonsa romutettavaksi ja korjaamo hoitaa logistiikan.

Että nyt olen todellakin autoton ja niin on äitinikin. Muorille sanoin, että jos hän autoa vielä tarvitsee, niin sitten vuokrataan joku pompannappi silloin kun tarvetta ilmenee. Halvemmaksi se tulee kuin seisottaa jotain rotiskoa pihassa odottamassa, että josko sillä ajettaisiin.

Näissä tunnelmissa meni loppuviikko. 
Viime viikon ja viikonlopun saavutuksiin sentään kuului ryytimaan kylväminen sekä gladiolussipulien istuttaminen. Etupihan kukkapenkki odottaa vielä kunnostustaan kun ei viitsi tuolla vesisateessa kyykkiä kuokkimassa ja tänäänkin taas sataa. Eilen sen hetken kun paistoi aurinko oli toisaalla äitienpäivän vietossa. Jospa huomenna?

Koska rahanmenoa ei ilmeisesti ollut viime viikolle vielä riittävästi, ostin itselleni myös äitienpäivälahjan vaikken kenenkään äiti olekaan. Tästä lahjasta on iloa myös Siipalle.

Nespresso-kahvikone
Mustan tietysti. Ja siksi nyt, että Nespresso hyvittää masiinasta neljäkymppiä ostohinnasta takaisin kun hommaa masiinan toukokuun aikana ja ruinaa hyvityksen kesäkuun puoliväliin mennessä. Nyt meidänkin huushollissamme saa loistavaa espressoa (ja lungoakin jos haluaa) helposti ja nopeasti (verrokkina mutteripannun kanssa säätämiseen). Nam!

Jääkiekon MM-kisoista en edes ala. Olen toisella silmällä katsonut kaksi ala-arvoista Suomen matsia ja jotenkin tuntuu, että enempää ei tarvitsekaan katsoa.

JälkiJuttu:
Auttakee armaat blogistaniatoverit. Onko teillä kokemusta, että jäävätkö roskapostit pois jos laittaa sen "todista ettet ole robotti" -systeemin päälle? Vai osaavatko ne perkeleet huijata sitäkin. Tilanne on nyt nimittäin se, että sitä roskapostia sataa postilaatikkoon ihan järjettömästi. Blogger kyllä hyvin bloggaa ne tuonne roskapostilaariin, mutta vaikka ne eivät tule blogiin näkyviin, tulevat ne kuitenkin sähköpostiin. Ärsyttävää.

Nyt lähden kylille katsomaan löytyisikö vaikka jotain ruokaa ostettavaksi, itselleni, sillä Siippa lähti reissun päälle.

19 kommenttia:

  1. Voihan ristuksen munat... Mutta oikeessa oot: rahaa se vaan on eikä keneltäkään menny henki. Olis svoinut mennä, jos huoltoäijä ei olisi ollut tarkka ja rehellinen. Joten loppu hyvin... mutta ymmärrän kyllä, jos 'halmittaa'... Grrr.

    Eka katsoin, että olet ostanut sellaisen sähkökäyttöisin lyijykynän terottimen ! :D Mut mä oonkin puolsokea. Näpsäkän näköinen peli, vaikken kahvia juuri juokaan.

    Meillä on kans pihalla vähän tehty hommia. Siirretty kukkapenkissä talvehtineet ruohosipulit omaan lootaansa jne. Mutta sen sanon, että pionin täytyy olla raparpierun sukua ! Meillä on maa myllätty yhdestä kohtaa 3-4 kertaa, mutta sieltä se ikivanha pioni edelleenkin puskee läpi !! Ihmeteltiin, että mikä hitto tunkee keskeltä nurmikkoa, mutta sehän se. On tää puutarhan hoito kyllä kummallista meininkiä...

    Ja joo, kyllä se ropotti niitä roskia ainakin mulla siivosi pois. Ja kun poistin sen, niin sen jälkeen määrä väheni jostain syystä. Kannattaa kokeilla ainakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootsie kyllä velho. Minä yritän varjella kallisarvoisia pioneitani ja lasken joka kevät tappiot ja vietän hiljaista hetkeä edesmenneiden pioneiden kohdalla. Teillä ne tunkee nurtsista läpi. Lähetä joku pioninsuojelusmanaus tännekin, täällä sitä tarvittaisiin.

      Poista
    2. Tosi velho, pelkkä läsnäolo riittää ! :D Entäs se raparperi, jota on oikeen istuttamalla istutettu ?! Ei ensimmäistäkään lehteä näy missään ! Ja sitä ei kuulemma tapa mikään. Pah ! Edelleen saadaan tuoda anopin kasvimaasta varret TM:n kiisseliin. :D

      Mä lähetän sellaisia täysin välinpitämättömiä ajatuksia. Eiköhän ne teidänkin pionit siitä sitten tokene. :)

      Poista
    3. Nollis, onneksi v-käyrä on jo vähän laskenut siitä viime viikosta. Kyllä vitutti, ihan suoraan suomeksi sanottuna. Mutta toisaalta kun miettii minkälainen arsenaali mullakin on ollut käytettyjä ja ikivanhoja autoja, ja tuo oli ensimmäinen totaalisen susi, niin hyvinhän mulla on mennyt.

      Mäkin sain tänään hoideltua puutarhahommat eli vihdoin tuon etupuolen kukkapenkin kuosiin.

      Pionista olen kuvitellut, että se on todella helppo tappaa... Ilmeisesti avainsana on se, että sitä EI pidä yrittää varjella. ;D

      Poista
  2. Pahoitteluni auton kohtalosta mutta sellaistahan se on että välillä löytää kultakimpaleen ja toisinaan tulee sitä paskaa. Pienenä ja omituisena vinkkinä voisin kertoa että seuraavan kerran kun ostat käytettyä autoa, osta se rekkakuskilta. Mulla on ollut elämäni kolme rekkakuskilta ostettua autoa joista ajelisin varmaan sillä ensimmäisellä sillä kaikki ovat olleet täysin vikavapaita (no tietysti normi huollot on täytynyt tehdä). En tiedä sitten johtuuko se siitä että ammattinsa puolesta rekkakuskit ovat hyvinkin pikkutarkkoja kulkupelinsä suhteen mutta näin se vaan on. Okei, saattaa herättää hilpeyttä ja ihmetystä jos laittaa ostoilmoitukseen että "ostetaan rekkapenalta, muut älkööt vaivautuko" tai muuten kaupanteon yhteydessä ensimmäisenä kysyy ammattia :D

    Roskapostista en tiedä koska sitä ei mulle tule eikä anonyymitkään kommentoi kuin korkeintaan kerran puolessa vuodessa. Tämä on helposti selitettävissä sillä minähän olen tunnetusti hullu ja viljelen saatanoita sekä tappouhkauksia siihen malliin, ettei minun katsota olevan potentiaalinen ostaja tai muuten käännytettävissä oleva henkilö.

    Jos et halua laittaa spämmirobottia (vihaan niitä sananvahvistuksia), niin esim. Statcounter tarjoaa kävilaskurin (sen voi laittaa näkymättämäksi, ei häiritse blogin etusivua) ja tämän laskurin hallintapaneelissa on mahdollisuus blokata tietyistä osoitteista tulevat viestit kokonaan. Tokihan s-postinkin "ilmoita roskapostiksi" - toiminto lopettaa paskapostin tulemisen siltä johon taholta johon pyyntö kohdistuu mutta uusia syntyy kuin sieniä sateella joten on siinä oma hommansa. Mulla oli tuo Statcounter Luostarissa hetken aikaa mutta poistin sen kun ei sinnekään paskapostia tullut (apotit ja paimenet ovat kauppiaslistojen ulkopuolella :D )

    Toki monia muitakin hyviä löytyy ja eilen latasin niin hyvän jutun (googlen oma) ettei mitään spämmiroboja tai muita estoja tarvita mutta siitä enemmän huomisessa postauksessa.

    Pärjäile! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä varmaan enää ikinä osta käytettyä autoa. Nykyinen on ostettu uutena, samoin taannoinen koirankuljetusvälineeni oli pakasta vetäisty. Tämän piti olla mutsille se "muutaman vuoden auto" ennen kuin antaa korttinsa pois. No, eipä ollut kuin vuoden, mutta mitäs tuosta.

      Pärjäilenhän mä. :) <3

      Poista
  3. Eiks se oo niin, että "todista ettet ole robotti" vaikuttaa vain silleen ettei kommenttia julkaista jos ei onnaa runoilemaan koodeja oikein? Eli se roska tulee kumminkin sinne postilaatikkoon asti? Mulla on yksi blogi bloggerissa, ja kyllä sinne postilaatikkoon aina välillä kopsahtaa jotain paskaa, mutta ei mee läpi blogiin asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, jääkö se tulematta lootaankin jos ei onnistu koodia näpyttelemään.
      Mulla kun tulee noi geemailit tabiin (ja puhelimeen), niin sit tulvehtii ne roskatkin vaikkei blogissa näy.

      Poista
  4. Sanavahvistus auttaa roskakommentteihin. On testattu ja todettu erinomaisen hyväksi menetelmäksi. Yhtään roskaajaa ei ole näkynyt sen jälkeen, kun otin sanavahvistuksen käyttöön. Eihän siitä tietenkään kaikki lukijat ja oikeat kommentoijat tykkää, mutta ei aivan kaikessa tarvitse lukijoita miellyttää.

    Mutta auts autoa. Ei todellakaan kiva yllätys. :( Ei niistä oikeasti koskaan tiedä, mitä saa, kun jonkin kotteron ostaa. Mulla oli joskus muinoin jo varsin kunnioitettavan iän saavuttanut auto, jota huoltoon viedessä olin aina vähän huolestunut lompakkoni puolesta, mutta siitä ei ikinä löytynyt mitään yllätyksiä. Sen sijaan yhden uutena ostetun sai viedä vähintään kerran vuodessa korjaamoon, kun milloin mikäkin oli hajalla. Kun hankkiuduin siitä eroon, kieltäydyin myymästä sitä riesaksi kaverilleni, joka oli kiinnostunut siitä. Ajattelin, että autokauppa kärsii pienemmän vahingon, kun ottaa sen vaihdossa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta Rouva B - meitähän pitää palvella viimeiseen asti :D

      Poista
    2. No niin... Ite inhoan sitä hieroglyfien tulkintaa, joten kuvittelen muidenkin inhoavan. Lakkaavat vielä kaikki kommentoimasta jos moisen laittaa. ;)

      Mulla on taas se kokemus, että uutena ostetut on käyneet ja kukkuneet, mitä nyt on määräaikaishuolloissa käytetty. Silloin kun ajelin kaikista vanhimmilla pommeilla, oli onneksi ihan privaatti hovikorjaaja, joka teki hommat sopuhintaan. Koska ainahan vanhoista saabin rotteloista putosi vähintään pakoputken takapönttö tielle säännöllisesti jossei muuta. ;D

      Poista
  5. Vihaan itse sitä sanavahvistusta joten siksi en sitä kellekään suosittele. Roskaposti hävisi (ainakin toistaiseksi) kun poistin anonyymeiltä kommentointimahdollisuuden.
    Jos usein ei auto tarvitse niin paras automerkki on Taksi. Kaikki muut ovat varsinaisia murheenkryynejä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Kiitti Hekla! Miksen ite keksinyt tuota, että anonillit voi kieltää. Mun kommentoijat yleisesti on vanhoja tuttuja, joten ei niitä anoja kaivatakaan. :)

      Taksilla ajelu auttaa myös kansantaloutta, joten sen käyttäminen on varisn suositeltavaa.

      Poista
  6. Rauha heidän muistolleen (auto ja mutteripannu) :D
    Joka vuosi on ainainen riesa tuo auton katsastus+korjaus+katsaustus jne. Toistaiseksi mennyt ok ja rahalla on selvitty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutteripannu on vielä tallessa kaapissa. Se vaan pääsi määräämättömälle virkavapaalle. :)

      Luitkos jostain ilta-aviisista, että joku hirvittävä liikenteelle vaarallinen romukasa oli päästetty katsastuksesta läpi? Että ehkä olisi pitänyt vaan ajella jonnekin koittamaan onneaan. ;)

      Poista
    2. "hirvittävä liikenteelle vaarallinen romukasa", kuulostaa minun edelliseltä Volvoltani. Se on jo hautuumalla, autojen. Niin juuri teenkin, katsastus listaa viat ja sitten korjaamon poju korjaa ne ja taas katsastetaan:-)

      Poista
    3. Juu, tämä taisi olla joku ooppeli. :)
      Mullakin on ollut pari sellaista pommia, että näin jälkikäteen voi itsekin ihmetellä kuinka niillä uskalsi edes lähteä kotoa kauemmas kuin kymmenen kilometrin päähän...

      Sitä vartenhan se katsastuskonttori on, että sieltä haetaan vikalista. ;)

      Poista
  7. Ka, sen pituinen se. Minulla on muutama kaveri, jotka siellä etelänkulmilla asuvina ottavat citycar -palvelusta pikkukiesin jos sitä tarvitsevat, halvemmaksi tulee kuin oman pito, etenkin kuin ajettavat reissut ovat satunnaisia ja harvinaisia.

    Siivosin tuossa pari viikkoa sitten roskapostilaatikon ja siellä oli ihan hiton monta ainutlaatuista tarjousta, mm. testamentteja nigerialaissukulaisilta. Mulle ei tule mitään viestiä saapuneista kommenteista, joten eivät tuki sähköpostianikaan. Aika hyvin blogger tosiaan poistaa noi spämmit.

    Kokeilepa poistaa se saapuvien kommenttien ilmoittaminen, jostain asetuksista varmaan löytyy niin ei tule sitten roskaposti-ilmoituksiakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin muistaa tuo Citycar. Mehän pääsääntöisesti pärjäämme yhdellä autolla, mutta joskus voi tulla tilanne, että pitäisi olla kahteen suuntaan menossa autolla, joten silloin tuo vuokraaminen on hyvä vaihtoehto etenkin jos pitää jonnekin kauemmas mennä.
      Ja äitini asuu junaradan varressa, joten julkisilla pääsee melko hyvin jos ei tarvitse pääkaupunkiseudulta poistua.

      Taidan kokeilla tuota Heklan ehdotusta. Minusta on nimittäin ihan kiva kun kommentit tulevat sähköpostiin eikä tartte erikseen aina käydä "pääkallonpaikalla" katsomassa. :)

      Poista