tiistai 12. marraskuuta 2013

Kaupassa

Nyt voisi melkein sanoa, että kaikkea sitä näkee ennen kuin silmät putoavat päästä. Tai että ehkä se parasta ennen päiväys ei olekaan vielä mennyt ohi...

Tänään oli sellainen semivittumainen työpäivä. Tiedättehän, sitä normaalia rutiinipakertamista ja pari vittumaista juttua sekaan. Menemättä sen enempää yksityiskohtiin olin kuitenkin iltapäivällä paljon ennen soveliasta kotiinlähtöaikaa valmis pudottamaan kynän ja häipymään.
Sinnittelin kuitenkin edes vähän säädyllisempään poistumisaikaan asti ja muistin, että pitääpä poiketa kauppaan hapankorppuja ja piimää ostamaan.

Kurvailin pimentyvässä sateisessa illassa kotimatkan varrella olevaan vihreään hypermarkettiin. Heti kättelyssä meni käteen shoppailu kun jo oven suussa oli puoleen hintaan tyrkyllä sellaisia kynttiläkippoja, joita minulla jo ennestään on parvekkeella ja joita olen haikaillut pari lisää. No, otin sitten kaksi. Ja jos muistatte menin ostamaan kahta asiaa, hapankorppuja ja piimää. Mutta kun korissa oli nyt jo ne kaksi tavaraa, menikin loppushoppailu ihan käteen. Pitäisi aina olla lista, vaikka olisi vain yksi ostettava asia, niin lapulle vaan.

Harhailin siis päättömästi pitkin käytäviä ja matkaan tarttui broileria (kypsennettäväksi torstain paastoilua varten), piimää (jee! yksi oikein), kananmunia...
Hortoilin leipäosastolle ja matkaan tarttui yksi sekaleipä (pakkaseen laitettavaksi), mutta ei vahingossakaan niitä perkeleen hapankorppuja! Taisi olla jo kolmas kerta kun ne saamarin korput unohtuivat.

Siinä sitten teutaroidessani edestakaisin yrittäessäni muistella, mitä piti ostaa, käännyin taas kerran ympäri ja melkein sain syliini sellaisen varsin söpön näköisen nuoren miehen (kaikki, jotka ovat minua puolta nuorempia, ovat söpöjä). Pyytelin anteeksi törmäilyäni, jolloin nuori mies (siis oikeasti, ikää max 25 vee) väläytti sellaisen hymyn, että sillä kirkastuisi mikä tahansa kaamosmaisema! Jösses! Söpöstä yybersöpöksi! Ehdin myös pohtia, että siinäpä vasta vävykandidaatti ainakin ulkoisilta avuiltaan. Jos siis olisi tytär jolle pitäisi sulhoa hommata.

Jatkoin päämäärätöntä kuljeskeluani ja muistin, että vissy nyt ainakin on vähissä ellei jopa loppunut. Vissyhyllyä pitkin edetessäni näin saman nuoren miehen lähestyvän sieltä hyllyn toisesta päästä. Määrätietoisesti poika tuli kohti minua ja käyttäytyi kuin olisi intensiivisesti etsinyt jotain hyllystä. Jäin oman merkkini kohdalle kiinnostuneena odottamaan mitä tuleman piti. Poika ui ihan suoraan liiveihin ja sanoi "anteeksi, nyt olikin mun vuoro törmätä suhun" ja väläytti taas sellaisen hymyn, että tädillä suorastaan polvet notkahtivat. Sopertelin jonkun "ei se mitään" ja jatkoin matkaani.
Kundi kääntyi perääni ja käveli niin lähellä takanani, että suorastaan tunsin hengityksensä korvassani. Skeptisenä ihmisenä arvelin, että poika meinaa ryöstää tädin käsilaukun ja kaappasin väskyni tiukemmin kainalooni.

Jatkoin matkaani ja muistin, että nenäliinojahan piti ehdottomasti ostaa ja kurvasin nessuhyllylle. Poika tuli viereeni seisomaan, jolloin katsahdin häneen varsin kysyvästi.
Nuori mies selvitteli kurkkuaan ja kysyi sitten, haluaisinko lähteä kanssaan treffeille!!!!
Yritin olla pudottamatta alaleukaani ihan lattiaan asti ja kokoilin itseäni. Sanoin sitten, että olen todella imarreltu, mutta taitaisin käydä hänelle äidistä ikäni puolesta ja luultavasti aviomieheni ei pitäisi siitä, että lähtisin kanssaan treffeille.
Nuori mies pahoitteli, että olen varattu, mutta toivotti hyvää syksyn jatkoa ja sanoi, että ikä on vain numero.
Kassalla ollessani poika kulki ohi jo omat ostokset maksettuna ja iski silmää mennessään.

Olin todella hämilläni, valehtelisin jos väittäisin että en olisi vähän todella imarreltu. Että jos Siippa ei ole kiltisti, vaihdan sen pariin reiluun kakskymppiseen. ;)

JälkiJuttu:
Töissä on nyt jotain ihme säätöä ja tällä hetkellä näyttää taas siltä, että näinköhän sitä vuorotteluvapaata sitten kuitenkaan tulee. Välillä vaan en ymmärrä, miksi asioista tehdään vaikeampi kuin ne ovatkaan. Noh, katsellaan ja kuulostellaan tulevia käänteitä.

25 kommenttia:

  1. Ajattelin, etten saatana sano mitään, mutta pakkohan se on tunnustaa, että kateutta pukkaa. Ja jos nyt yhtään enempää alat tosta leijua, niin mää sanon ruman sanan täällä sun plokissa !

    :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä mitään leiju. Eiköhän tämä ollut näitä "kerran elämässä"-tilanteita, joten se siitä. ;)

      Sä sanoit jo saatana, eiks se oo ruma sana? :D

      Poista
  2. Jessus, lähetä se söpöliini tänne landelle ja heti!!!

    Ihan mahtava tarina, luin kuin parasta dekkaria ikään. Ja ettei ihan aivottomaksi menisi, niin piti mun kertoa, ettei yksi hapakorpun unohtaminen ole mitään siihen verrattuna, että kun lähtee kauppaan hakemaan tomaatti-mozzarellasalaatin aineksia ja unohtaa tomaatit, voi puhua vielä pahemmasta dementiasta. Ja mua ei edes sekottanut kukaan mies...

    Toivottavasti saat kuitenkin sen vuorotteluvapaan järjestymään. Pidän peukkuja (kateudestani huolimatta) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai hitto! Enhän mä hokannu, että se ois pitäny iskeä rautoihin ja postittaa sulle! Mutta jos mä nään sen uudestaan vissyhyllyllä, niin ryhdyn toimeen. ;D

      Mun kaupassakäynti on just tollasta nykyään jos en kirjoita listaa. Aina unohtuu jotain tähdellistä. Tosin nyt rupes hapankorpun unohtuminen jo ottamaan pattiin kun se on unohtunut niin monta kertaa.

      Pahin v-käyrä eiliseltä on laskenut, huomenna kosketellaan (taas) tätä vuorotteluvapaahommaa, joten sitten olen toivottavasti viisaampi. Ehkä se tästä, kiitos peukuista. :)

      Poista
  3. Voi vitsit, että toisilla käy flaxi. Itse pitää tehdä kuperkeikkoja ja vaikka mitä että edes sanotaan nyt parikymmentä vuotta tätä adonista vanhempi edes ihmettelisi. Joskus on käynyt niinkin että kun olen yrittänyt aurinkohatun alta hymyillä kiinnostuneen näköiselle 40- vuotiaalle, niin hyllyn takaa kuuluu lapsen huuto että mummuuuuuu, ah..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, jos tällanen "flaxi" käy suurinpiirtein kerran elämässä, niin ei kai tästä mitään riemunkiljahduksia kannata heitellä. Mutta imartelevaa toki, eihän sitä käy kieltäminen. :)

      Ja hei, sä olet houkutellut selkeesti vääränlaista miestä. Kyllä jostain (hyllynvälistä) löytyy taatusti se neljäkymppinen, joka haluaa hottiksen mummun omakseen. ;D

      Poista
  4. Eihän toi reissu nyt ihan käteen menny ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei, tulihan sieltä mukaan kaikenlaista tarpeellista... ;)

      Poista
  5. No niin! Muistan aika helvetin selkeästi kun syksyllä Blogspheren naiset valittelivat etteivät miehet (oli ikä sitten mikä tahansa) kiinnitä heihin huomiota ja kuinkas taas kävikään..
    Oikeesti hieno juttu ja nyt vaan alat vaan hulluna veivaamaan safkaa (poiskaan kun ei saa heittää) että pääset harva se päivä ostamaan lisää raaka-aineita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en muista... tai en ainakaan tunnusta. ;D
      Vai olikos se niitä juttuja, että tässä iässä joutuis jo maksamaan jos haluais huomiota? Hmmm...

      Kamalan kalliiks tulis tollainen huomion kerjääminen kun pitäis kaupassa rampata kaiken aikaa. Sitä paitsi, meillä kokkaa Siippa, joten... Tänään olen kyllä menossa samaan kauppaan, joten jos näen sen, niin lähetän Marjaanalle. :D

      Poista
    2. Meikäläisellä on kyllä sellainen aavistus että sitten kun sä päätät lähettää sen Marjaanalle, niin ei siitä enää kovin paljon iloa ole ;D

      Poista
    3. Mut mähän jo kerran sanoin sille ei kiitos, joten enköhän mä toimita sen ihan kokonaisena Marjaanan suuntaan kuitenkin (mutta vastaanottaja saa maksaa postimaksun itse jos mä saan poitsun juoksemalla kiinni ja pakettiin). ;)

      Mulla on kuitenkin tämä aviomies ja -liitto, joten pysyn ihan kaidalla tiellä kumminkin. Mähän olen ihan kiltti, arka ja ujo ihminen. Ja ennen kaikkea hiljainen... ;-P

      Poista
  6. Mä lähden heti hypemarkettiin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D :D
      Hypermarketti, siellä aina ystävä. ;D

      Poista
  7. Ai se olitkii sinä, johka mä törmäsin...sorry vaan vieläkii... ;DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai se olitkin sää! Hitto, oiskin pitäny koppasta hyllynlyllynsyleilyyn. ;)
      No, voisitsä nyt laittaa ittes pakettiin ja postittaa ittes Marjaanalle? Oookei? Mä maksan postikulut. :)

      Poista
  8. =D

    Elämä yllättää silloin tällöin :-)

    VastaaPoista
  9. Hieno juttu :)

    En halua ottaa sinulta mitään pois, mutta ihmettelen miten jollakin ukolla on sisua pyytää tuntematonta naista noin vain ulos (varsinkin kun kyseessä on ilmeisesti oikein valloittava tapaus)? Meillä täällä töissä yks mimmi aina tuli juttelemaan kun huomas mut tupakkipaikalla, "mun on ihan pakko kysyä sun nimee" jne..Ja sit kerran mä rohkastuin, ja kysyin siltä "ei sua huvittais lähteä tänään vaikka ryyppäämään johonki?" ja se nainen katseli mua järkyttyneenä vähän aikaa ja totesi sitten "ai sun kanssas, vai?" :D Sen jälkeen en kyl pyye enää ketään ulos, hävettää vieläki vaikka tosta onkin kohta 5 vuotta aikaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos ihan vakavasti asiaa ajattelee, niin sehän oli vähän pelottavaa. Tommonen seuraaminen.
      Vaan ehkä se oli kokenut tällaisen toimintamallin menestyksekkääksi joskus ennenkin? Missäs kaupassa ne ottivatkaan käyttöön ne "sinkkukorit", että ilmeisesti ruokakauppa on nykyään jonkun sorttinen iskupaikka. ;D

      Voi sua! Pitikö sun sille ehdottaa ryyppäämistä? Oisit vaikka muotoillut hienommin, että lähdetkö lasilliselle/kahville/syömään. Tosta ryyppäysehdotuksesta se varmaan heti aatteli, että yrität päästä sen pöksyihin suorinta tietä! :D

      Poista
  10. Wau, kutkuttavan hauska juttu! Eikä tarvi olla kade tällä kertaa. Mulle kävi nääs samoin Rismassa toissa kesänä. Se mies oli kylläkin kaupan työntekijä ja olin nähnyt ennenkin. Hän tuli ulos asti perässäni ja pyysi terassille. Oli pakko kieltäytyä. Sen jälkeen en ole tyyppiä nähnyt kauppareissuilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni! Eli todistettavasti ainakin kerran vuodessa jollekin naiselle käy näin, nimenomaan Rismassa. :)

      Jos sitä tyyppiä nolotti sun pakit ja nykyään se menee piiloon aina kun näkee sut ennen kuin sä ehdit nähdä sen. ;)

      Poista