maanantai 4. marraskuuta 2013

Wienissä, osa III

Maanantaille oli luvattu ihan kesäkeliä, lämpötilan oli määrä kivuta yli +20 asteen.
Suunnitelmissa olikin tästä syystä suunnistaa eläintarhaan.

Aamiaisen (same procedure as yesterday) jälkeen sonnustauduimme matkaan kohti Schönbrunnin eläintarhaa, jonne pääsi kätevästi metrolla. 
Täytyy ihan suositella metron käyttöä jos siellä suunnalla liikutte. Asemat ovat ihan siistejä ja opasteet selkeitä. Metroverkko toimii hyvin ja luotettavasti.

Päivä tuntui varsin lämpimältä jo aamupäivän puolella ja vähän täytyi taas ihmetellä paikallisia, jotka kulkivat toppatakeissaan ja talvikengissään. Siellä taidetaan pukeutua kalenterin eikä suinkaan sään mukaan... 

Eläintarha on maailman vanhin laatuaan sekä Unescon maailmanperintökohde, ja siellä oli mielestäni hienosti onnistuttu säilyttämään vanhanaikaista, mutta siten, että eläimillä oli varsin modernit ja hyvät olot sekä tilat.
Näimme mm. norsuvauvelin sekä kirahvikersan. Lisäksi pandalla oli poikanen, jota emme nähneet, mutta emopandan bongasimme lounastamasta.
Nenäkarhut olivat hurmaavia! Puolikoiramaisesti seurasivat hoitajaa tämän siivoillessa aitausta ja sisätiloja. Hauskan oloisia tyyppejä.

Mukavasti aika meni kierrellessä emmekä edes koko tarhaa yrittäneetkään saada nähdyksi. Poistuimme kävelemällä Schonbrunnin linnan puiston läpi ja vaikka kesäinen kukkaloisto olikin poissa, oli puisto kuitenkin varsin vaikuttava näky kaikkine muotoon leikattuine puineen. 
Ja puistossa vilisti mustia oravia. Mustia! Väitän etten ole koskaan nähnyt mustaa oravaa. Punaisia ja harmaita toki, mutta tuollaisia en ikinä, vaikka pikahaku netin syövereihin kertookin, että moisia on nähty Suomessakin.

Matkasimme metrolla takaisinpäin ja menimme katsomaan suosituksen perusteella toria, Fleischmarktia. Huikea paikka! Kojua toisensa perään täynnä kaikkea ihanaa juustoista makkaroihin, mausteista lihoihin. Ja joka nurkalla joku ihana ravintola, johon saattoi horjahtaa syömään.
Tälläsimmekin itsemme yhteen tällaiseen toriravintolaan nauttimaan iltapäivän auringonpaisteesta sekä syömään myöhäistä lounasta.
Söin herkullisen kanavartaan tsatsikin kanssa. Siippa särpi menemään jotain loistavaa lihapataa ja kyytipojaksi hörppäsimme erinomaisen hyvää itävaltalaista valkoviiniä.
Jälleen kerran pidin palopuheen aiheesta "miksei Suomeen tuoda mitään hyviä itävaltalaisia viinejä?" Tuskin se mitään auttoi, mutta helpotti kuitenkin.

Kupu ravittuina lompostelimme hotellille hieman elpymään ja siitä suuntasimme vielä Wienin suurimmalle ostoskadulle katselemaan josko löytyisi jotain.
Löysimme Siipalle välikausitakin, joka aiheutti suuria ongelmia pakkausvaiheessa... Itse ostin pari paitaa. Ei ollut mitään erityistä tarvetta eikä oikein draiviakaan shoppailuun.

Takaisin hotellille ja illan pimetessä suunnistimme illalliselle pihviravintolaan, johon myöskin olimme tuttavan suosituksen saaneet. Hyvä, että olimme. Ravintola oli sen verran hyvin piilotettu, että emme taatusti olisi omin nokkinemme sitä löytäneet.
Pihvi oli hyvää ja täyttävää, miljöö mukava ja hintakin kohtuullinen. Jälkkäriä ei mahtunut kupuun.
 
Aterian jälkeen kävelimme vielä viilenevässä illassa ja pysähdyimme hotellin lähelle italialaispaikkaan espressolle.
Siellä olikin varsin huono palvelu kun ei meinannut tarjoilijaa saada edes kamppaamalla kiinni. Maksaessani tarjoilija neuvoi monta kertaa kuinka voin antaa tippiä maksaessani kortilla, mutta leikin tyhmää turistia ja jätin tippaamatta juuri tuon huonon palvelun vuoksi. Pienen ihmisen pieni kosto. ;)

Siitä sitten taas hotellille ja pian oltiinkin jo unten mailla. Viimeinen ilta taputeltu ja viimeinen yö nukuttavana siinä Sissin sängyssä.

2 kommenttia:

 1. Ai Wieninkin eläintarhassa on pandoja? Yksi punnus lisää Wienin vaakakuppiin kaupunkimatkakohteita pohdittaessa. Koska ihminen ei vain yksinkertaisesti voi liian usein nähdä pandoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä. Ja muutenkin oikeasti hieno eläintarha, sikäli kun eläintarha on hieno jos ajatellaan kaikkia vangittuja elukoita poissa luonnollisesta elinympäristöstään...
   Mutta hieno oli ja eläimillä oli mielestäni oikein hyvät oltavat. Niin ja pingut olivat hauskoja! :D

   Poista