perjantai 23. joulukuuta 2011

Hei tenttu... eiku tOnttu-ukot hyppikää!

Juu, lupaan, en laula enempää. Ottakaa vaan ne korvatulpat pois. ;) 
Mutta ihan vakavasti ajatellen, oletteko koskaan miettineet näitä laulujen sanoja?

"...Nyt on riemun raikkahin aika. Hetken kestää elämä ja sekin synkkää ja ikävää." 
Siis todella ratkiriemukasta tekstiä. Ja se kun yhdistetään siihen tekoiloiseen säveleen, niin minä väitän, että laulun värkkääjä on pikkuisen ollut kieli poskessa. Tai sitten en vaan ymmärrä mistään mitään (mikä ei tietenkään ole mahdollista). :D

No, se siitä. Mutta nyt on kuulkaas tämän frouvan huusholli kuurattu siihen malliin, että jos joku uskaltaa nyrpistää nenäänsä paheksuvasti, niin mä pyyhkäsen sillä tyypillä lattiaa sit.
Huushollin posliinit kiiltää kuin se kuuluisa juutaisen etuveitikka kuutamolla. Ja puhun siis vessan posliineista eli pöntöistä ja lavuaareista. Muistin myös pyyhkiä hammastahnaroiskeet peileistä. ;)
Tälle illalle jätin vielä lasivitriinin pölynpyyhinnän, mutta sehän on jo suorastaan ilo tuollaisen vessan kuurauksen jälkeen. Miten joku voi oikeasti rakastaa siivoamista?

Siippa lähetettiin tänään kauppahalliin tappelemaan mummojen kanssa kinkusta & kalasta kun meikäläinen suuntasi työmaalle katsomaan olisiko joku muukin vielä tänään tullut töihin. Olihan meitä muutama tyhjillä käytävillä vaeltelemassa. 
Eipä aikaakaan kun Siippa sieltä hallilta soitteli, että luottokinkkukauppiaamme on lopettanut! :-o
Siis täysin epätodellista! Olemme useana vuonna lintsanneet jouluhössötyksestä ostamalla valmiiksi paistetun parin kilon kinkun. Ja nyt se ei ollut mahdollista! Onhan siellä halli väärällään lihakauppiaita, mutta myyvät vaan raakaa possunpyllyä. Kalaa sentään löytyi sieltä mistä ennenkin.


Siippa joutui siis ostamaan raakaversion, jonka saamme sitten paistaa tänään. Päätimme pitää kahdenkeskeiset kinkunvalvojaiset kera punaviinin. 
Pohdin jo itsekseni aiemmin, että jos vetäisisi tänään tanakan kännin, niin kestäisi huomista paremmin, paitsi jos tulee kaamea kankkunen... Jäin nyt sitten vähän kahden vaiheille häilymään, joten ilta näyttänee kuinka käy.

Ja loppuun kysymys:
Vanha sanonta kuuluu: Jonossa kuin köyhän talon porsaat. Aiemmin luulin, että kaikkihan sen nyt tietävät, miksi köyhän talon porsaat kulkevat jonossa, mutta empiiriset tutkimukset mm. työpaikalla ovat osoittaneet, että valtaosa ei tiedäkään. Tiedättekö te, armaat lukijani?
Tietäjälle & oikean vastauksen antajalle lupaan... öh, mainetta ja kunniaa! :)

4 kommenttia:

 1. Köyhäs talos oli, jos oli, vaan yks porsas...
  Jouluiloo sinnekkin!!

  VastaaPoista
 2. Nonnii! Hyvä Partis, suhun voi aina luottaa.
  Eli mainetta ja kunniaa, olkaa hyvä. *ojentaa*

  Hyvät pyhät Papan huusholliin kans ja V:lle myös. Mulla alko lomalomaloma! :)

  VastaaPoista
 3. Mä kans ajattelin, että miten muodostuu jono yhdestä porsaasta. Ihan tosi mietinkin sitä vielä. Nyt taitaa olla aika lopettaa kinkkuvalvojaiset. :S

  VastaaPoista
 4. No, yhdestä voi muodostua jono tai rivi mutta ei paria, eiks ni? ;)
  Tää on näitä perimätietojuttuja, joita ei vaan voi selittää.

  Täälläkin kinkkuvalvojaiset vetää viimeisiään. Kinkku on kypsä ja minä myös. *hik*

  VastaaPoista