tiistai 3. syyskuuta 2013

Paastopäivä nro 2

Eilen oli siis tämän uuden uljaan dieettini toinen paastopäivä. Mieli oli maanantai-iltana selkeästi luottavaisempi kuin ennen ensimmäistä paastopäivää. Lähinnä sellainen "selvisin hengissä, niin selviän nytkin". Eväsostoksetkin olin suorittanut rutiinilla.

Päivän kalorini koostuivat seuraavista elintarpeista:

kuppi kahvia, 3 kCal

400 g raejuustoa, 320 kCal
1 avomaan kurkku, 16 kCal
2 pientä porkkanaa, 50 kCal
2 kuppia kahvia, 6 kCal

2 keitettyä kananmunaa, 100 kCal
1 porkkana, 30 kCal

lisäksi paljon vettä ja kivennäisvettä, joissa siis 0 kCal. 
Syömisten kalorit päivältä siis yhteensä 525 kCal. Vähän meni siis taas yli sen 500 kilokalorin, mutta toisaalta en myöskään punnitse noita syömisiäni eli kalorit on vähän lonkalta arviomenetelmällä heitettyjä. Tarkoituskaan ei ole olla täysin kerettiläinen, vaan enemmänkin sillä noin-periaatteella ja sen mukaan mitä purkin tai pussin kyljessä sanotaan.

Eilen söin lounasraikkarit vasta reilusti myöhemmin kuin edellisenä paastopäivänä ja se auttoikin jaksamaan työpäivän loppuun ilman mahan murinaa ja suolen kurinaa. 
Myönnän, että kotona iski nälkä ja koitin vaimentaa suurta näläntunnetta juomalla vichyä useamman lasillisen. Pohdin myös, että onkohan tuo suuri työpäivän jälkeinen nälkä myös hieman tottumiskysymys. Kun kroppa on tavallaan tottunut siihen, että illalla tungetaan jotain mättöä naamariin, vaikka päivällä on syöty lämmin ja riittävä lounas.

Ilta sujui siinä sinnitellessä, vakka ei mitään erityistä ohjelmaa ollutkaan. Nukuin tirsatkin, jotta aika kuluisi vähän nopeammin ja voisi kömpiä yöpuulle. :)

Aamulla ei ollutkaan niin kiljuva nälkä kuin kuvittelen. Söin kuitenkin yhden karjalanpiirakan, vaikka olisin varmaan voinut kuitata aamiaisen yhdellä aamiaiskeksillä tai pelkällä kahvikupilla.
Olo oli jälleen jotenkin seesteinen.

Tänään lounaalle mennessä iski kuitenkin joku sokerihimo ja ostin itselleni jälkiruuaksi salmiakkiaakkosia. Ne olivat ihanan tuoreita, nam... Toisaalta, olisin voinut moisen ostoksen tehdä ilman paastoakin, joten tämä menee varmaan siihen "normaali syöminen" -kategoriaan.

Viikon toinen paastopäivä menee pakosti perjantaille tällä kertaa, sillä huomenna lähden ennen kukon pierua kahdeksi päiväksi kokousmatkalle Tallinnaan enkä viitsi siellä paastoilla. Tunnelmani reissun suhteen ovat hieman kaksijakoiset, sillä mieleeni väistämättä hiipii se viime reissun "tuliainen" silloin tammikuussa... No, ehkä nyt ei ole niin huono tuuri, eihän...

11 kommenttia:

  1. No mutta tuohan kuulostaa aika hyvältä.
    Kaloreitten puolesta juomiin saat vaihtelua vihreällä teellä. Mulla on nyt semmoista limellä maustettua versiota sillä pelkkä vihreä tee maistuu minusta kalanpesuvedelle :(

    Vihreä tee nesteyttää tosi hyvin eikä tuo liene pahimmasta päästä muutenkaan. Raastan joskus sekaan tuoretta inkivääriä (veistelen palasia) ja se antaa vähän lisämakua.

    Jos illalla ja yöllä meinaa nälkä naukua, säästä pikkuisen proteiineja (rahkaa, raejuustoa) unieväiksi. Pitävät nälkää pitkään. Tosin munukka tekee ihan saman.

    Kiloklubilla on ainakin hyvä kaloritietokanta ja olikohan finelli tai tjtn toinen.

    Hyvää matkaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en juo vihreää teetä, piste. En tiedä miltä kalanpesuvesi maistuu, mutta uskon kuvauksesi olevan melko passeli. :D
      Olen kovin huono teenjuoja muutenkaan ja sitten kun juon, pitää siihen saada laittaa hunajaa. Joten taidan vetää kahvilinjalla vaan. :)

      Juu, netistä löytyy ihan hyviä kaloritaulukoita, joista voi lunttailla.

      Reissu oli ihan jees ja sää todellakin suosi Tallinnassa. Ihana kesäkeli oli!

      Poista
    2. Itse asiassa, se vihreä on niin hirveää, että kokeile suosiolla valkoista. Se on pehmeää ja mukavaa, ei teetä ensinkään. Mutta elä tyrkkää edes steviaa sekaan, se pilaa minun mielstäni kaiken. Ja kahvi kahvina. Vahvana.

      Poista
    3. Sitä valkoista olen joskus maistanutkin eikä muistikuva ole mikään karmaiseva. Vaikka varmaan olen hunajaa siihenkin heittänyt. :D

      Kahvi pitää olla mustaa ja vahvaa ilman mitään lisäaineita. Joka päivä ja paljon...

      Poista
  2. ...jaksamaan työpäivän loppuun ilman marihuanaa... TÄH?! eikun mahan murinaa :P *lukihärö*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä, nyt on taas siivottava läppärin näppäimistöltä iltarahka. Tän koneen voi kohta kiikuttaa hyvällä omallatunnolla biojätteeseen, sen verran eloperäistä ainesta olen tyrskinyt, kiitos teidän ihanien kanssakommentoijien älynväläyksien :D

      Poista
    2. *reps* :D :D
      Ei hitto, mikä lukihäiriö tosiaankin! :D
      Täytyy näin meidän kesken tunnustaa, että en ole marihuanaa ikinä kokeillut.
      Ja eikös Hirnakka ole vielä oppinut, että kannattaa nielaista ennen kuin avaa erinäisiä blogisivuja?

      Mä luin tän Rouva B:n kommentin puhelimestani kesken kokouksen ja oli vähän teknisiä ongelmia olla nauramatta ääneen! :D

      Poista
  3. Rouva B:n kommentti aiheutti tahattoman naurun pyrskähdyksen :D

    VastaaPoista
  4. Minä en vaan jaksa ymmärtää teidän laihdutusjuttuja mutta en minä ymmärrä kyllä montaa muutakaan asiaa joten ei siitä sen enempää. Elämä on lyhyt ja siitä pitää nauttia eikä riippua ristillä muutaman kilon tähden. Toki ymmärrän jos on kyse terveydellisistä näkökohdista mutta muuten - silkkaa masokismia ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisikin kyse vain muutamasta kilosta... *huoh*
      Juu, elämästä pitää nauttia, mutta olisi kiva nauttia siitä pitkään ja terveenäkin vielä.
      Ja tämä dieetti on mulle ihan passeli kun ei tarvitse joka päivä kitua. Katsotaan sitten onko sillä mitään näkyviä vaikutuksia. Toivottavasti on. :)

      Poista