perjantai 13. syyskuuta 2013

Muistipaikaksi itselleni

Älä koskaan, ikinä, mene nälkäisenä paastopäivän päätteeksi kauppaan! Siis niinku nevö! Erehdyin sen eilen tekemään ja se oli silkkaa tuskaa.

Ihan jo lähtökohtaisesti oli oikeasti karmiva nälkä kun puoli seiskan kantturoissa karautettiin Ostoshelvetin Vihreän Kaupan portista sisään. Siihen kellonlyömään mennessä päivän raejuusto-porkkana-kurkku -lounaasta oli kulunut jo hyvinkin se kuusi tuntia.

Ensimmäinen houkutus tuli juustotiskillä... Ostimme näet täksi illaksi vähän herkkujuustoja nautittavaksi ja juustotiskillä oli varsin palveluhaluinen myyjätär, joka olisi antanut maistaa vaikka kaikkia valikoiman juustoja. Taisi rouva katsoa vähän vinoon kun kieltäydyin kohteliaasti ja kehotin Siippaa maistamaan... Itse nieleskelin suuhun noussutta sylkeä.

Seuraavaksi purjehdimme kärryinemme leikkeletiskille, jossa oli vähintäänkin yhtä palvelunhaluinen myyjä kuin edellisellä stopilla. Siinä sitten vuolaasti mainosti ja kehui tuotteitaan ja latoi maistiaista tiskiin. Sorruin, maistoin pienen palasen ylikypsää kinkkua... Vaan virhe oli sekin! Siitähän tuli kahta kamalampi nälkä!

Ruoskiakseni itseäni palasin häntä koipien välissä HeVi-osastolle kun muistin unohtaneeni ne saamarin porkkanat ensi viikkoa varten. Ostin sitten luomuja, toivottavasti ovat hyviä.

Loppupeleissä kaupasta selvittiin kunnialla enkä sortunut kuitenkaan hamstraamaan mitään karkkia tai muuta yhtä älytöntä. Ainoa "turha", mitä kaupasta tarttui mukaan oli sellainen puolivalmis croissant-tuubi. Tiedättehän se, mikä poksahtaa avatessa ja sitten siitä rullaillaan voisarvet pellille ja uuniin. Ne ovat hyviä! Ajattelin paistaa niitä huomisaamuna.
Keksihyllyllä (juustoille keksejä hakiessa siis) eräs ostoskärryissä istuva pikkupoika sanoi kuuluvalla äänellä "täti ei saa ottaa" kun käteni hamusi keksipakettia. Minä sanoin, että "kyllä täti saa ottaa keksejä jos täti haluaa". Isänsä yritti olla kuolematta nauruun... Oletan että poikaa oli juuri kielletty ottamasta samaisesta hyllystä jotain. ;)

Jouduimme piipahtamaan toisessakin ruokakaupassa kun Vihreä Kauppa ei tyydyttänyt lihanhimoamme ja siellä olikin sitten sen seitsemää erilaista leipää tyrkyllä maistiaispaloina. Nyyh!!! En ottanut, mutta sydämeni vuoti verta. 
Kostoksi ostin litran Innocentin appelsiinimehua, joka on ehkä maailman parasta mehua jos tuoreista appelsiineista itse puristettua mehua ei lasketa.



Vaientaakseni omaatuntoani sen epäeettisyyden suhteen selittelen aina itselleni, että muovipänikkä jossa se myydään, on pääosin kierrätystavarasta tehty ja eihän sieltä Briteistä nyt niin pitkä matka ole tänne mehua lennättää, eihän...?

Pyörähdimme myös pitkäripaisessa, mutta siellä ei onneksi ole maistiaisia tarjolla... Eli kunnialla selvittiin.

Eilen muutin paastopäiväni iltakuviota sen verran, että pelkän keitetyn kananmunan sijaan söin hapankorppusiivun päällä sen kananmunan siivutettuna. Eipä murissut suolenmutka ollenkaan samalla tavalla nukkumaan mennessä kuin aiempina paastopäivinä. Tuossa lounashässäkässäni (raejuusto, porkkana, kurkku) on se huono puoli, että kun syö tuollaisen kylmän satsin, on ruokailun jälkeen kylmä. Talvea varten pitää varmaan kehittää joku suunnitelma B... Vaikka jotain lämmin kuppi -keittoja tai vastaavaa. Pitänee tutkailla vaihtoehtoja.

Vaan nyt on onneksi vapaa ilta eikä tarvitse huomenna vekkariakaan laittaa herättämään, joten voi olla ihan rennosti.
Huomenna suunnataan iltapäiväksi Olympiastadionille tsekkaamaan heppahommat. Sinne vaan kaikki kynnelle kykenevät, ymmärtääkseni lippuja saa vielä.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin: mukavaa viikonloppua! :)

12 kommenttia:

  1. Talvella lisää lämmin kuppi -keittoon tai vaikka teehen chiliä, niin johan lämmittää. Mutta ei TUORETTA... (tarina jatkuu huomenna).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei, chili ei oikeesti ole mun juttu. Mutta en malta odottaa jatko-osaa. :)

      Poista
  2. Aika paha rasti ollut sulla kaupassa. Otan vilpittömästi osaa. Toivottavasti aamiaiscroissantit tuovat vähän hyvitystä ja lohtua.

    Olisi vinhaa bongata huomenna. Aniliininpunainen iso veska ja canonin 7d, kaksi Teiniä koristeena. Nykäise ponnarista jos bongaat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se... Vaan kunnialla selvisin ja ilman itkuakin vielä. :D

      Meillä on A-katsomoon liput, joten sillä suunnalla varmaan hengataan. Vaan voin kyllä laittaa kännykkänumeroni sun geemailiin, niin voit koodata jossain kohdassa. Varmimminhan mut löytää sieltä viinibaarin puolelta, shampanjakattaukset oli jo täynnä. ;)

      Poista
  3. No höh, ei me sitten treffattu kun oltiin siellä aurinkokatsomon puolella. Tietenkin jätin kameran vastavalosuojan ostamatta (kadotin entisen) vaikka Rajalan ohi löntysteltiinkin aamupäivällä. Mahtaa olla mielenkiintoisia kuvia kameralla. Puran ne vasta kotona, nyt ei jaksa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkokatsomossa oli varmasti lämpimämpää!
      Lähdettiin valjakkoajon jälkeen pois, syömään. Huomenna uusiks. Keppiheppahomma oli hauska! :D

      Ootteko huomenna geimeissä vai hurautatteko jo kotiin?

      Poista
    2. Oltiin sunnuntaina puolesta päivästä (poniluokka) voittoauton luovutukseen saakka. Loistava päivä!

      Poista
    3. Me nähtiin poniluokasta ekalta kiekalta pari viimeistä, joten oltiin vissiin noin yhden aikaan paikalla.
      Lähdettiin heti kun Sebbe oli tullut maaliin eli ei jääty katsomaan palkintojenjakoa. Oli jo vähän kylmä, vaikka kuinka oli tarpeeksi vaatetta ja vilttiä mukana.
      Sunnuntaina kävin vähän nuuskuttelemassa sitä Shire-hevostakin. Siippa oli vaikuttunut kyseisen hevosen koosta. ;)

      Hieno päivä ja hieno tapahtuma kaiken kaikkiaan. SRL:n kuvapankissa oli kuviakin aika paljon ja kyllä ne keppihevostelijat vaan olivat hellyttäviä. :)

      Poista
  4. Toivottavasti sulla on ollut antoisa viikonloppu ja sovitaan niin, etten kommentoi tuosta Blogspheren vallanneesta dieettibuumista mitään mutta kysyn että etteks te vois olla sellaisia kuin olette? Te olette nimittäin ihan hyviä sellaisena kuin olette. Oikeesti. Rakkautta ja pusuja kuitenkin sen diettin kestämiseen jos sitä on pakko jatkaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonloppu oli ihana! Kyllä tuli niin kaihomieli ratsastusharrastusta kohtaan taas. Hitto kun sais aikataulunsa järjesteltyä niin, että olis aikaa käydä hevostelemassa. Tekisi hyvää kunnollekin.
      Dieetti sujuu oikeastaan ihan hyvin, valitus on lähinnä kosmeettista ja kuuluu asiaan. ;)
      Pusuja sinullekin! <3 <3 <3

      Poista
  5. Nälkäisenä ei ikinä pidä mennä ruokaostoksille, vaikkei olisi paastopäiväkään. Siitä ei oikeasti seuraa mitään hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin on!
      Joskus on tullut ostettua kaupasta yhtä ja toista kun on karmean nälän vallassa sinne hönkinyt. Eli paastopäivän kauppakäynti olikin oikeastaan ehkä kurinalaisempi kuin "normaalissa nälässä" suoritettu...

      Poista