sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Ny' rillataan!

Totta se on, huurteisesta säästä huolimatta avasimme grillikauden perjantaina.
Miten se marinoitu sika voikin maistua niin hyvältä talvitauon jälkeen. Ja halloumia kans, nam!
Ihan suurínta sissihenkeä emme osoittaneet, vaan nautimme grillin tuotokset sisätiloissa ulkona syömisen sijaan. 
Tänään aiomme grillata myös ja sää näyttääkin lupaavammalta kuin mitä se oli perjantaina.

Eilen olikin sitten iltapäivästä mitä mainioin ilma kun aurinko paistoi eikä käynyt läpitunkevaa puhuria. Viralliselle Valvojalle opetettiin hieman pihaelämää ja illalla pieni koira olikin hyvin väsynyt kun piti päivystää tontilla monta tuntia. Kuviakin on, mutta en nyt jaksa purkaa niitä kamerasta.
Ihanaa oli lämmitellä vanhoja luitaan terassilla kaikessa rauhassa auringosta nauttien.

Koirankuljetusvälineeseenkin kävin vaihdattamassa kesärenkaat alle ja kun palasin kotiin, tuumasi naapuri, että kesä tulee. Se kun on varma vuodenajan vaihtumisen merkki kun meikäläinen kerran puoleen vuoteen liikauttaa hoppaansa.
Jospa ryhdistäytyisin taas sen myyntiasian suhteen ja aktivoisin ilmoituksia vähän sinne ja tänne. Turhahan tuota on seisottaa tyhjän panttina rahaa viemässä.

Samalla voinkin ottaa itselleni tämän huushollin renkaanvaihtovastaavan tittelin, sillä huomisaamuna on ilo ja kunnia kurvata ykkösauton kanssa renkaanvaihtoon. Aikaa ei saanut aikaisemmin, joten pitää toivoa, että ei törmää matkalla poliisiin. Nehän lupasivat huomisesta alkaen sakottaa jos on talvirenkaat alla. Jos niin huono tuuri nyt kuitenkin kävisi, taitaisin käskeä konstaapelia työntämään sakkonsa hanuriinsa ja karauttaisin karkuun.

Nyt pitää kerätä luunsa ja lähteä äitimuorin tietsikkaongelman pariin. Ihan varoituksen sana kaikille Danske Bankin asiakkaille: älkää päivittäkö uusimpaan java-versioon, sillä paskanettipankkinne ei pysy kehityksen kelkassa. Ei toimi uusimmilla kilkkeillä ei. Perkele. Eli lähden tästä asentamaan jonkun vanhemman version, joka sitten toivottavasti toimii.
Joten mukavaa päivän jatkoa, palannen illemmalla astialle.
      

14 kommenttia:

  1. Dansken nettipankissa ei toimi mikään, koskaan. Olen vahvasti harkitsemassa pankin vaihtoa...

    ...Mutta kuvareportaasi Virallisen Valvojan touhuista auttaisi epäilemättä tuohonkin mieliharmiin. *khm*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä joutuu tosiaan päätään raapimaan tuon mutsin Dansken kanssa kun oma pankki on toisaalla ja paljon loogisempi...
      Pahoitteluni VV:n kuvien puuttumisesta. Koitan korjata asian heti huomenna.

      Poista
  2. Grillikausi avattu täälläkin, vaikka takapihan terassilla on metrin lumikinokset.

    Nyt sen vasta sanoit. Päivitin jo javan. Mutta ei mulla ole ollut mitään ongelmia nettipankissa. Ehkä se johtuu siitä, että rahat vaan käväisevät siellä tilipäivänä ;)

    Kuten yllä minäkin tulin katsomaan, olisko kuvia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on sentään kinos sulanut, vaikka märkää onkin. Epäi,en myös myyrän käyneen pihalla tihutöissä...

      Vika ei olmutkaan javan päivityksessä... tai tavallaan oli, sillä joku bitti oli mennyt vinoon. Uusin java kuitenkin toimi kun sain homman oikaistua.

      Kuvia varmaan kin huomenna kuten kasbachille lupailin. :)

      Poista
  3. Pitäisiköhän avata kausi vaikka vappuna... Siellä se grilli seisoo valmiina pihalla, mutta harmittavan harvoin tulee käytettyä, kun mies ei ole lainkaan innostunut aiheesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on onneksi tuo kokkaava mies, joka rakastaa grillaamista. Itse en ole mitenkään vihkiytynyt grillaamisen saloihin. Kyrsän saan kärvennettyä, mutta siinäpä se. Eli onni onni kokkaava ja grillaava mies. ;)

      Poista
  4. Meillä myös suunnitellaan grillikauden avausta vappuna. Itse grillaaminenhan on hauskaa kuin heinänteko, mutta grillin putsaaminen on sentään kypsää hommaa! Muuten meillä olisi grillimättöä varmaan joka päivä ja juhannuksena, mutta kun se ritilöiden raappaaminen käy niin pahasti hermoon.

    (PS. Blogissani on nyt sitten vastaus kysymykseen "kuinkas sitten kävikään"...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, juu, eihän se ole vappu eikä mikään jos ei grillaa. :)

      Kävin kurkkaamassa blogissasi, mutta en ehtinyt vielä kommentoimaan. Teen sen kohtapuoleen.
      Mutta hei, noin siinä helposti käy. ;)

      Poista
  5. Meilläkin iskettiin grilli tulille perjantaina. Puutarhakalusteet ovat vielä varastossa joten sisätiloissa ruokailtiin ettei kukaan vilustuisi.
    VV:n pihapartiosta olisi mukava nähdä kuvia mutta elä ressaa vaikka me niitä kuvia vingutaan, laita kun ehdit (miel.mahd.pian) :D

    Satuin muuten kuulemaan sen MM-Lätkäkisabiisin... korvat vuotavat verta, taas kerran vaikka onhan se Aku H. melkoinen virtuoosi noine hahmoineen.

    Herra Harjakainen oli muuten paikallisen osuuskaupan rautakaupan avajaisissa perjantaina. Iso-J:n raportin mukaan läppä oli ollut melko ronskia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me oltiin roudattu kalusteet pihalle jo viikko sitten sillä tekosyyllä, että ostettiin uusi päivänvarjo, jota piti mallailla pöydän kanssa kohdilleen.
      Sisällä kyllä syötiin sekä pe että eilen ja taidetaan syödä huomennakin.

      En tiedä tuliko niistä VV:n kuvista julkaisukelpoisia... Tai siltä tuntui kun ne äkkiä vilkaisin aamusella. Katotaan...

      Onneksi en ole kuullut MM-biisiä. Ottaa jo etukäteen päähän Siipan riemu ja epätoivo vuoron perään kun kisat pyörähtävät käyntiin. Pitänee ulkoistaa itsensä jonnekin kisojen ajaksi. ;)

      Aku H:n kaikki hahmot olivat muuten radio Suomipopin vieraina viime viime viikolla jonain aamuna. Aika hulvatonta oli! Se Luttinen on ihan ykkönen meikäläiselle. :D

      Poista
    2. Aah, minä ilolla odotan lätkämatseja, ihan parasta!
      Satuin kuulemaan lauantaina uusinnan siitä aamulypsyn lähetyksestä jossa nämä neljä huimaa (Marja Tyrni, Timo Harjakainen, Usko Eevertti Luttinen ja Samppa Linna) olivat. Hulvatonta, sitä juuri.
      Luttinen on kingi mutta Harjakaisen jutuissakin on kieltämättä otetta ja osaamista.

      Monipuolinen kaveri se Aku H.

      Pitäisi keksiä jotain varrasviritelmiä rilliin, sellaisia elementtejä jotka kypsyvät suunnilleen samoissa ajoissa. Any ideas?

      Poista
    3. No joo, kyllä mäkin niitä matseja kattelen, mutta en kestä sitä Siipan karjumista ja ärjymistä. :)

      Kyllä, Aku H. osaa ja taitaa sketsihahmot. :)

      Me ollaan tehty melkein kasvispohjalta vartaita. Herkkusieniä, paprikaa, kesäkurpitsaa, sipulia ja ne on kaikki marinoitu ennen vartaaseen tökkäämistä. Ihan hyviä ovat.
      Jonkun kerran on kokeiltu varrastaa broiskua ja possuakin, mutta eniten ollaan kyllä varrastettu kasviksia.
      Tänään pitäis taas grillata vaikka ilma vaikuttaa vähän galsalta.

      Poista
  6. ihan tuli sylki suuhun näin "maistuvasta tekstistä" Täytyy meilläkin pihalle "rillamaan " mennää ... vappuna ainakin kun ei ennen ..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh, "rillaaminen" on kivaa ja hyvää sapuskaa tulee.
      Suorastaan odotan kun päästään taas tekemään hampurilaisia kesällä. Nam!

      Poista