tiistai 7. huhtikuuta 2015

Ultraäänikidutusta

Tänään oli viimeinen pyörähdys hammaslääkäriasemalla. Tai siis toivottavasti seuraavaa kertaa saa odottaa sen vuoden ja silloinkin sitten kerrotaan, että mitään ei ole vialla...

Mutta juu, nyt voi aidosti sanoa, että on hampaanjuuret kipeät. Ja että minulla on hampaanvälit. Ja hyvin hammaskivestä puhdistetut hampaat. Ja sanoinko jo, että hampaanjuuret ovat kipeät? Sanoi, että ota buranaa, mutta kaikki buranat ovat kotona. Tiedän, että panadol ei tähän auta.

Aina se on yhtä kamalaa, se kun hammaskiveä poistetaan. On, vaikka sillä puudutusgeelillä sivellään, mutta kun saa osuman jonnekin tuonne hammaskaulaan, niin oi onnea... Tai itkua.

Vaan nyt se on onneksi ohi!
Toki nyt en uskalla ikinä syödä enää mitään ja juon vain vettä, koska kaikki muu laukaisee hirmuisen happohyökkäyksen eikä mikään estä julmaa hammaskiveä taas kiinnittymästä purukalustooni eikä bakteerien jylläämistä... *huoh* Kauankohan sitä voisi olla syömättä? Jos vaan joisi vettä ja harjaisi hampaita monta kertaa päivässä.
Suuhygienisti kehui, että hyvin olen hampaani pessyt ja antoi vielä nykyaikaisia vinkkejä jatkohoitoon. Ja lupasi kutsua vuoden kuluttua uudelleen. Sitä en kylläkään odota, vaikka mukava ihminen olikin. Puhelias. Tunki suun täyteen työkaluja ja sitten alkoi puhua. Ja odotti välillä vastaustakin.


Iloisempia asioita ovatkin sitten tämä lyhyt työviikko edellisen perään. Lenssukin on ymmärtänyt päästää irti otteensa. Ja se, että loma on taas lähempänä! Dreamdays sanoo, että reissuun on aikaa 11 päivää ja oikeassahan se on. Kivaa! :)

12 kommenttia:

 1. (NYT alkaa jo ketuttaa - kirjoitan tätä kommenttia kolmatta kertaa, kun tuo bergeleen blogger on mennyt laittamaan uloskirjautumisnapin siihen, missä lähetysnapin pitäisi ehdottomasti olla. Mutta kyllä nyt aion tämän tärkeän lausuntoni julkistaa, vaikka sisään- ja uloskirjautumisissa menisi loppuilta, hrmph!)

  Siis: Minä olen käynyt hammaskiven poistossa kiltisti vuosittain. Ekalla kerralla yritettiin käyttää sitä ultraäänikidutusvempelettä - se yritys kesti tasan nanosekunnin, kun kirkaisin kuin pistettävä sika ja tein e-rit-TÄIN selväksi (niin selväksi kuin nyt suu täynnä instrumentteja voi tehdä), että minun hammaskiveni joko poistetaan käsin tai sitten sen annetaan olla. Olisihan se varmasti suuhygienistille helpompaa ja miellyttävämpää vingutella sitä ultraääntä kuin skrabata hartiavoimin kivettymiä irti, mutta tässä asiassa minä nyt vain olen jästipäisesti hankala tapaus. Ihme kyllä, se vanhanaikaisella piikillä raaputtelu ei juurikaan edes tee pahaa (toki douppaan aina maksimiannoksella buranaa jo etukäteen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tää bloggeri on kyllä sieltä ja syvältä... Itse olen jo oppinut, että kirjoitettuani kommentin kopioin sen samantien, jotta voin liittää sen hetken päästä eteeni lävähtävään tyhjään kommenttilootaan. Suosittelen. :)

   Joo, eihän se kivaa ole, se ultraääni. Ja minulla syytä oli myös siinä, että edellisestä kerrasta oli ihan luvattoman kauan aikaa. Mutta se puudutusgeeli auttoi kuitenkin hieman ja luulen myös, että ulta nopeutti hommaa. Tokihan rouva raaputteli piikilläkin vielä perään ja väittäisin kaiken kärsimyksenkin jälkeen, että ikinä aiemmin ei ole hampaitani noin hyvin puhdistettu.

   Poista
 2. Vaikka hammaslääkärillä käynti ei kuulu niihin kaikkein miellyttävimpiin kokemuksiin, niin leegot kannattaa pitää kuosissa sillä kunnon hammassärky on itsestään saatanasta. Varsinkin öiseen aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikeassa olet. Nyt pyysinkin sekä hammaslääkäriä, että hygienistiä lähettämään kutsun vuoden päästä. Uskoisin, että meiläläisen on huomattavasti vaikeampi ohittaa käyntiä kun tulee henkilökohtainen kutsu.

   Hammassärky on saatanasta.

   Poista
 3. En edes tiennyt, että hammaskiven poistoonkin on valjastettu ultraäänet. Meidän kylän hammashoitolassa rapsutellaan perinteisin menetelmin, raspikin voi olla eläinlääkärin kanssa yhteinen.

  En viitsi edes ajatella miten ilkeesti voi viiltää... Hrrrr.

  Oi reissun odotusta, aina yhtä hykerryttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosraspi tietty! :D

   Joo, kyllähän tuota ultraäänisysteemiä on ollut käytössä jo aika kauan. Vehkeet ovat tietysti tyyriitä, joten ymmärrän ettei niitä ihan joka paikka hanki.
   Vihlonta oli kyllä hyytävää, mutta onneksi ei jatkuvaa. Oikeastaan vain muutamissa hampaissa, mutta kuitenkin. Olin jännittynyt kuin jousi ajoittain maatessani siinä operoitavana.

   Reissu... <3 <3 <3 Dreamdays says: 8 days! Ja sitä seuraavaankin reissuun on vaan 87 päivää aikaa. Jouluun sen sijaan on 258 päivää. ;)

   Poista
  2. Meillä on samanlainen dreamdays -laskuri, näyttää automaattisesti Joulun. Mietin vaan, että näyttää varmaan amerikkalaisversion eli Joulupäivä on The Dreamday, ei aatto niinkuin meillä hätähousuilla.

   Kiva kun on mitä odottaa. Mulla tosin laskuri lisää paniikkia koska ENNEN San Juania on järkättävä mm. yhdet konfirmaatiokemut, on parit synttärit ja yhdet häätkin. Hei haipakkaa! Kyllä tulee loma sitten aikanaan tarpeeseen.

   Poista
  3. Joo, ameriikan mallin jouluhan siinä laskurissa on, mutta ei haittaa. :)
   Liput pariin museoon on ostettu ja kohta voi jo kyyläillä sääennustuksia, että pitääkö ottaa kesävaatteet mukaan!

   Siis sulla on sitten sutinaa! Kaiken muun lisäksi häätkin! Toivottavasti saat järjestelyapuja. Mutta nythän sulla on vaan aikaa kun ei ole hepoja tontilla. ;D

   Poista
 4. Olet sinä rohkea! Minä sain taannoin viisaudenhampaat irrotettua (tai siis hammaslääkäri irrotti, en minä), mutta sitä hammaskiveä vielä olisi. Toisaalta hammaslääkäri ei enää pelota niin paljon, mutta toisaalta tämän jälkeen alkoi se hammaskiven poisto pelottaa. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tiedä siitä. Tai no... hammaslääkäri taitaa olla niitä harvoja asioita, joita pelkään, että ehkä sillä mittarilla mitattuna olen rohkea. Mutta nyt vaan päätin katsoa päätyyn asti tämän homman kun kerran rohkaistuin sinne menemään.
   Onneksi omista viisaudenhampaanpoistoista on niin kauan aikaa, että ne muistot on aika kullannut moneen kertaan. :D

   Toki hammaskivenpoisto on helpompaa jos ja kun sitä tehdään säännöllisesti. Itselläni tosiaan oli edellisestä kerrasta vierähtänyt ihan liian kauan aikaa. Että mee vaan. :D

   Poista
 5. Mä olen nyt ollut 14 kuukautta ilman hammaslääkärikäyntiä, joten kohta pitäisi mennä. Etenkin kun skippasin sen viisuripoiston ja hammaskiven rapsuttelun viimekski. Rohkea olet kun olet siellä käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten multa on menny ihan ohi, että olet luistanut viisurinpoistosta? Siis vaivaako ne jotenkin tai onko niissä reikiä?
   Mulla ne on poistettu silloin kun yrittivät tunkea ulos leukaluusta, mutta eivät mahtuneet kuin puoliksi. Pakko oli poistaa.

   Yritän pysyä jatkossa niin rohkeana, että käyn kerran vuodessa. Katsotaan kuinka ämmän käy. ;)

   Poista