perjantai 19. heinäkuuta 2013

Kesä kukkeimmillaan

Matkarapsa saa nyt vielä odottaa hetkeä, että saan ajatukseni jäsenneltyä sopivasti. Enemmänhän se reissu oli sellaista kaupungilla hengailua kuin mitään erityistä kulttuuripläjäystä.

Joka tapauksessa meikäläisen iskias iski kylään pitkästä aikaa ja pari päivää on mennyt melkein nelinkontin. Onneksi pahin piikki sattui kotiinpaluun jälkeen, vaikka oirehtikin jo ihan kivasti reissun loppupuolella. Sitä se pihahommien tekeminen teettää, mutta onneksi nyt on jo paranemaan päin. Niin hyvä, että taidetaan tänään piipahtaa purjelaivoja katsomaan kun ovat vielä huudeilla. Mitäpä tuosta jos vähän vettä sataa, emmehän me sokerista ole.

Reissun aikana täällä oli ollut ilmeisen kuumaa ja sateetonta. Aloitin hommat kastelemalla kaikki piha- ja parvekekukkaset. Parhaiten kuumasta ja kuivasta olivatkin selvinneet ihanaiset liljani, jotka tervehtivät komein kukkasin kotiintulijoita. 




Kauniita ovat ainakin minun silmääni ja olen niistä varsin ylpeä. Muutama nuppu on vielä aukeamatta, mutta onneksi ehdittiin kotiin ihailemaan parasta loistoa.
Gladioluksetkin ovat kasvattaneet jo kukkavanat esiin ja ensimmäiset nuput ovat juuri aukeamaisillaan. En muistanutkaan että mukana oli jotain pinkin sävyisiä... Joka vuosi yhtä jännää kun ei enää tässä vaiheessa muista minkä värisiä keväällä osti! ;D

Lomaa on lusimatta vielä pari viikkoa eikä onneksi ole mitään suuria suunnitelmia. Fiiliksellä mennään, mitä nyt pitää terassi tervata ja silleen. Mutta ei mitään sen kummempaa, paitsi että VV:n ensi esiintyminen "missikisoissa" lähestyy kovaa vauhtia joten pitäis varmaan vähän treenailla eikä luottaa siihen, että se on luonnonlahjakkuus... a-pu-va... ;)

14 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän kauniit nuo liljat! En ole mikään viherpeukalo, mutta esteetikko minussa arvostaa muiden saavutuksia ;-)

    Toivottavasti iskiaksesi asettuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ollut aiemmin viherpeukalo, mutta piha on tuonut sellaiset puolet esiin minussa. :)
      Kiitos, olen ihan ylpeä "lapsistani". ;)
      Ja iskiaskin on jo taas parempi kun pari päivää troppasi.

      Poista
  2. Tervetuloa takaisin lomamatkalta , Liljankukkaset ovat ihania - istuisin siellä vaikka päivät pitkät penkin reunalla ja ihailisin .. Gladiolukset ovat perinteiset syntymäpäivänkukkani kun syksyllä on syntymäpäiväni ... aina tuotiin minulle glöadioluksia paljon ja jokavärisiä . Kaunit kuvat kiitos ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin voisin tuijotella liljoja päivät pitkät. Ostan niitä välillä myös maljakkoon silmän iloksi. :)
      Gladiolukset alkoivat aueta, joten täytyypä ottaa niistäkin kuvia ja samalla rappuselle ilmestyneestä yllätyksestä...

      Poista
  3. Kauniita ovat kukkaset mutta niin ovat kuvatkin - aivan hemmetin tarkkoja! Oli oikein pakko klikata suuremmiksi ja tähtäillä kasveja paremmin (rehellisesti sanottuna värejä ja ääriviivoja :D ) ja kysyisinkin että mikäs kamera teikäläisellä olikaan, vai saako nykypuhelimillanäin hyviä kuvia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä nuo kuvat on ihan kännyllä näpsäisty kun olen niin laiska etten jaksa muokata oikean kameran kuvia ennen julkaisua. ;)
      Mulla on jo nykymittapuun mukaan vanha Samsung Galaxy S ja olen tainnut säätää kuvatarkkuuden aika "tappiin" jos en ihan väärin muista (en jaksa nyt tarkistaa).

      Poista
  4. Parantele iskias pois ja repoa kehiin!

    Mulla jo loppus loma :( Ja matkarapsat odottavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iskias on jo parempi (eihän se koskaan ole mulla kokonaan parantunut kun jalassa on tunnottomuutta ja hermosärkyjä), pystyy kävelemään suorassa ja nukkumaankin jo.

      Mulla loma vetelee viimeisiään, mutta koitan olla ajattelematta sitä. Se matkarapsa on tosiaan vieläkin tekemättä mullakin... :-/

      Poista
  5. Upeita liljoja!! Onko kukot hävinneet? Itsellä on vain keltaisia. Kauniita kyllä nekin tummanpunaisen syysleimun vieressä.
    Mitkä missikisat? Ei ole ehtinyt kaikkia blogeja lukea, kun kuopus sai sunnuntaina naimaluvan. Juhlissa on aina järkkämisensä.
    Parantavia säteitä täältä selkään. Tuttu tauti :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ne ovat kohta jo pienen puun korkuisia. ;)
      Kukkoja ei ole nyt näkynyt, mutta olen ihan varma, että kyllä niitä tuolla viidakon uumenissa piilee. Että saa taas ensi kesän alussa niitä jahdata. Mulla on keltaisia pikkuliljoja muutama tuolla etuoven puolella.

      VV menee ekaan pentunäyttelyyn parin viikon päästä. Ja nyt se on sopivasti ruvennu voimaan pahoin autossa... kiva.

      Onnea teidän kuopuksenne naimaluvasta! Toivottavasti oli kivat juhlat. :)

      Selkä on tosiaan jo parempi, onneksi. Inha tauti tosiaan.

      Poista
  6. Ihanat liljat! Niiden joukkoon mahtuu sekä kauniita, että tuoksuvia, että kauhealta tuoksuvia :D Kaveilla on yksi jota kutsun Tuksuksi, ihan vaan sen yllehyökyvän synteettisen lemun takia :D

    Hyvät asetukset olet puhelimeesi löytänyt jos noin upeat kuvat näppäät kännykällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, haisuleita on liljoissa aika paljonkin. Nuo valkoiset ovat melko maltillisia ja onneksi pihan perällä, että ei ainakaan ruokailua haittaa tuoksuttelu. ;)

      Joo, kamera taitaa olla Samsungin vahvuus. Olen vertailun vuoksi ottanut tuolla duunin tarjoamalla lumialla jotain näpsyjä ja täytyy sanoa, että eivät laadullisesti yllä samaan kuin vanhan Samsungin otokset. Ei sillä pysty edes zoomaamaan... :-/

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos! Mäkin tykkään. :)
      Jos olis isompi piha, olisi liljapenkkikin paljon isompi ja monipuolisempi.

      Poista