keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Saippuakaupoilla

Ensin ajattelin avautua Kataisen "kaikki äidit töihin vaikka osa-aikaisesti" -lausumasta, vaikka en äiti olekaan, mutta olkoon nyt. Eiköhän aiheesta löydy juttua Blogistania pullollaan, uskoisin niin. ;)

Niinpä kerron shoppailustani, halusitte tai ette. Tämä kun oli tällaista rauhaisaa, ei verenpainetta nostattavaa, perse penkissä suoritettua shoppailua. Tiedättehän systeemin: klikketiklik, pala masterista pois ja sitten vain odotellaan. Helppoa kuin heinän teko!

Tällä kertaa matka vei tiedon valtaväylää pitkin Falkirkiin, Skotlantiin (ylläri, eikö, sanokaa nyt joku edes olevanne yllättynyt, mun mieliksi).
Siellä majailee Saippuatehdas, joka tekee kaikkia ihania saippuoita. Mutta ennen kaikkea sieltä saa ihanaa merileväsaippuaa, nesteenä ja palana. Ja se jos mikä tekee gutaa meikäläisen psorille.





Viimeisestä kotona olevasta putelista olen pusertanut kaiken, mikä puserrettavissa on ollut, mutta en vaan ole muistanut tehdä uutta tilausta. Vaan nyt muistin. Johtuikohan se siitä, että käsiäni syyhyttää iloisesti kun menossa on jakso, jolloin ei saa käyttää sitä megahyvää kortisonirasvaa. Onneksi saan huomenna aloittaa uuden rasvajakson!

Vaikka suihkugeeli onkin ollut jo loppuneena jonkin aikaa, on elämäni ja pesuhetkeni pelastanut palasaippuaversio samalta valmistajalta, eri merkillä.

Näitä olen ostanut erilaisia ja antanut lahjaksi, vaikka itselleni ostankin vain tuota yllä olevaa merileväversiota. Lahjana tämä on ihan kiva idea (mielestäni), sillä vaikka saippua on käytetty, jää jäljelle peltirasia, jota voi käyttää kaikenlaiseen nuppineulan ja muun sellaisen säilyttämiseen. Ja itse saippuakin on kyllä todella riittoisa.

Eli nyt sitten odottelen, koska lähetykseni saapuu. Ikinä ei ole ollut mitään ongelmia toimittajan kanssa, mutta kuljetusliikkeiden kanssa kylläkin. 
Ilmeisesti huolintafirmaan tuontia hoitamaan päästäkseen ei tarvita sisälukutaitoa. Pyydän aina kirjoittamaan lähetykseen lisäohjeet, että soitto minulle vähintään vuorokautta ennen aiottua toimitusta. Tapahtuuko niin? No ei ole kertaakaan tapahtunut tähän mennessä. Viimeksi oli edistystä sen verran, että kuski soitti aamulla puoli kahdeksan aikaan ja sanoi olevansa tulossa. Onneksi olin vielä kotona, mutta muistin kyllä ihmetellä ääneen, että miksi eivät olleet soittaneet ajojärjestelijän toimesta edeltävänä päivänä pyyntöni mukaisesti. Tässä tapauksessa oli jotain iloa siis siitäkin, että asuu lähellä lentoasemaa.

Yhden kerran muistan, että kuriirifirmasta soitti joku todella närkästynyt naishenkilö, joka syvästi paheksui sitä, että en ollut vastaanottamassa lähetystä. Vaikeaahan se oli olla paikalla kun ei ollut kukaan etukäteen kertonut, minä päivänä paketti saapuu... Ja ihan ystävällisesti pyysin lukemaan kuljetusdokumentissa olevan lisätietokentän sisällön. Lisätieto kopioidaan siis sellaisenaan tilauksestani ja kirjoitan sen aina sekä englanniksi että suomeksi. Meni tyttö vähän hiljaiseksi. ;)

Että pitänee raporteerata kuinka tällä kertaa käy. Veikkaan, että ensi viikolla saattaa jo olla vastaus tiedossa kun Skotlantihan on ihan tuossa naapurissa. Nettishoppailu on jännää! ;)

JälkiJuttu:
Mua on alkanut kiinnostaa käynti pukeutumisneuvojalla. Nykyisten kerääntyneiden kilojeni myötä en mahdu mihinkään vanhoihin "virkavaatteisiini" ja itsekseen sopivien vaatteiden etsiminen on masentavaa (kenkiä kyllä voin ostaa, viime viikollakin ostin kahdet). Niinpä arvelin, että voisin käyttää hyväkseni vaikkapa Sokoksen ilmaista pukeutumisneuvojaa. Mutta sitten arveluttaa, että jos se tyyppi onkin ihan eri linjoilla minun makuni kanssa. Mitenkäs sitten suu pannaan. Noloahan se olisi... Eli jos jollain on kokemuksia moisesta palvelusta, saa jakaa!

10 kommenttia:

  1. Mun tekis mieli kans noita tuotteita, merilevää. Sitähän vois vaikka syödä. Tuosta saipusta vaan sushin väliin pala. Teho perustuu varmaankin suolaan, joten vois olla erityisen hyvä iholle. En ole pukuneuvojalla käynyt. Kannattas varmaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä kyllä tota saippuaa söis, on aika karkeeta. ;)
      Noi merileväsaippuat tehdään tietystä levästä, nimeä en tietenkään nyt muista, mutta se on sellaista leveää vihreänruskeaa nauhaa jossa on "pompuloita" matkalla. Levässä on "jotain" iholle sopivaa, ilmeisesti suolan lisäksi jotain muuta. Kamalan suolaista se saiputta ei ole, koska ei kirvele jos on iho rikki.

      Poista
  2. Olen itse käynyt kerran ko. neuvojalla. Sain ihan hyviä vinkkejä ja varmistusta omille näkemyksilleni. Katsottiin kokovartalopeilin edessä oikein koko kropan mittasuhteet ja sain opastusta jopa kampauksen "koosta", joka pukee minua tasapainottaa hillittömiä kurveja.Hih hih...

    Sain ammattilaisen näkemyksen itselleni sopivista vaatteiden leikkauksista, helmojen pituuksista ja malleista ja jopa lahkeiden muodosta/pitudesta. Pakettiin kuului myös värianalyysi ja koemeikki. Tykkäsin kovasti, se oli sellaista naisten hömppää, josta en yleensä niin perusta. Koin olevani osaavissa käsissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hillittömät kurvit. *tyrsk* :D

      Joo, mua nimenomaan kiinnostaisi tuo pukeutumispuoli ei niinkään mikään värianalyysi (onko olemassa muita värejä kuin musta?) tai etenkään meikkaaminen. Oman arkimeikin tekoon kun menee noin viisi minuuttia, niin en millään jaksaisi keskittyä siihen kuinka minulle kerrotaan arkimeikin tekemiseen menevän "vain" puoli tuntia (jota mulla ei aamuisin ole). Ja lopputuloksena näyttäisin pandalta tai jotain... ;)

      Mutta kiitos, taidan tosiaan varata ajan Sokokselta hetimiten. :)

      Poista
  3. Toimituksesta: Jos kyseessä on DHL tai UPS, soita toimittajalle / lähetä noottia. Itsellä ollut samoja ongelmia eli tulevat miten sattuu ja jättävät lapun "Olemme käyneet, ette olleet paikalla jne". Heitäkin on ohjeistettu, ei toimi. Joten valituskierroksen jälkeen viimeksi poika toi tilauksen ihan ok minulle sopivaan aikaan, maksutta jne. Valittaa kannattaa aina! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari viime kertaa on muistaakseni ollut UPS... (vähän hatarat muistikuvat kun tilaan öpaut kerran vuodessa kunnon satsin) ja oisko ollu sit DHL ihan alussa.

      Olen samaa mieltä kanssasi, valittaminen kannattaa aina! Erityisesti jostain tuotteesta valittaminen, saa korvaukseksi aina jotain tavaraa. ;)

      Poista
  4. Ooh... tuollainen shoppailu on siis sitä ihan ainoaa shoppailua, josta minäkin pidän. Nyt jo kolmetta nettikauppaostosta tässä tekemässä... joululahjoja siis =). Livenä kaupassa juokseminen on perseestä. Merilevä kuulostaa hyvältä. Voisi toimia muihinkin ihottumiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan. Ei tuu ollenkaan samalla tavalla hiki kuin normaalilla tavalla. ;D

      Merilevässä on jotain hoitavaa ja ilmeisesti sellaisen saippuan ph-arvo on sopiva ihottumaiselle ja ihovaivaiselle.

      Poista
  5. Varmasti hyviä saippuoita, en käy kieltämään. Se on aina yhtä riemastuttavaa (siis oikeasti, ihan hyvällä minä tarkoitan) nähdä asialleen omistautunut ihminen, oikein tunsin sen hyvän fiiliksen tänne asi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh sua. :D
      Mut katsos, "tytöllä" pitää olla intohimoja. Meikäläisellä niitä sattuvat olemaan kengät ja skotlantilainen saippua! :D

      Poista